Een nieuwe start? Wij helpen je met je hypotheek
Een scheiding of relatiebreuk brengt veel financiële vragen met zich mee. Wat gebeurt er met de hypotheek en de woning? Wij helpen je bij een duidelijke en eerlijke oplossing.
Een scheiding of relatiebreuk brengt veel financiële vragen met zich mee. Wat gebeurt er met de hypotheek en de woning? Wij helpen je bij een duidelijke en eerlijke oplossing.
Een scheiding is een emotionele en ingrijpende gebeurtenis. Naast alle persoonlijke zaken moeten ook financiële beslissingen worden genomen. Kan één van jullie in het huis blijven wonen? Moet de woning verkocht worden? En wat betekent dit voor je financiële toekomst? Wij zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in de mogelijkheden en helpen je de juiste keuzes te maken.
Keuze uit alle hypotheekaanbieders in Nederland.
Online of bij jou thuis, wanneer het jou uitkomt
Je komt te weten waar je aan toe bent.
We zorgen dat jullie beide door kunnen gaan
We brengen samen in kaart wat de hypotheekconstructie is en welke afspraken er staan.
We berekenen of één van jullie de hypotheek op eigen naam kan zetten en hoe dat financieel haalbaar is.
Als je in de woning wilt blijven, bekijken we of je een hypotheek op jouw naam kunt krijgen.
Soms is verkopen de beste optie. We helpen je bij het regelen van een soepele verkoop en de verdeling van de opbrengst.
Na de scheiding wil je financieel stabiel blijven. We kijken naar een nieuwe hypotheek of woonopties die bij je passen.
Even wat handige links, zodat jij je alvast kunt voorbereiden op wat er komen gaat.
Onze onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt meer dan 40 banken en hypotheekverstrekkers en zoeken de beste deal voor jou. Met een gratis intake gesprek kom je al achter de mogelijkheden.
Met Bieden met Zekerheid kun je wél een bod uitbrengen zonder voorbehoud. Deze verzekering dekt de kosten die je moet betalen als de financiering toch niet lukt. Zo ben jij verzekerd van een beter bod!
Bieden zonder voorbehoud van financiering
Vergroot je kans als koper
Geen boetes
Een vaste prijs
Bij een scheiding komt er veel op je af, vooral als er een gezamenlijke hypotheek is. Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen en geven we uitgebreid advies.
Als jullie samen een hypotheek hebben, blijven jullie beiden verantwoordelijk voor de maandlasten totdat de hypotheek wordt overgezet of de woning wordt verkocht. Wil één van jullie in het huis blijven? Dan moet de hypotheek op naam van diegene worden gezet. Dat betekent dat de bank opnieuw beoordeelt of deze persoon de hypotheeklasten alleen kan dragen.
Ja, dat kan als diegene de ander uitkoopt en voldoende inkomen heeft om de hypotheek zelfstandig te dragen. De bank beoordeelt of dit financieel haalbaar is. Soms is het nodig om de hypotheekvorm aan te passen of de looptijd te wijzigen om de maandlasten betaalbaar te houden.
Als geen van beiden de woning kan overnemen, is verkopen de meest voor de hand liggende optie. Bij verkoop wordt de opbrengst verdeeld volgens de afspraken in het echtscheidingsconvenant. Is er overwaarde? Dan krijgt ieder een deel. Is er een restschuld? Dan moet deze worden afgelost of worden verdeeld.
Ja, maar het hangt af van je financiële situatie en of je voldoende inkomen hebt om een hypotheek af te sluiten. Als je alimentatie betaalt of ontvangt, kan dit invloed hebben op je maximale leencapaciteit. Onze adviseurs helpen je inzicht te krijgen in je mogelijkheden.
Als jullie een hypotheek met NHG hebben en de woning met verlies wordt verkocht, kan NHG onder bepaalde voorwaarden de restschuld kwijtschelden. Dit hangt af van de reden van de verkoop en jullie financiële situatie.
Zolang jullie samen op de hypotheekakte staan, zijn jullie beiden verantwoordelijk voor de betaling. Als één van jullie stopt met betalen, kan de bank bij de ander aankloppen. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken en tijdig actie te ondernemen bij betalingsproblemen.
Ja, de meeste banken eisen een officieel echtscheidingsconvenant voordat de hypotheek op één naam kan worden gezet. Dit convenant bevat afspraken over de woning, hypotheek en eventuele financiële regelingen.
De hypotheekrenteaftrek verandert afhankelijk van wie in de woning blijft wonen en hoe de eigendomssituatie wordt geregeld. Als de woning nog gezamenlijk bezit is, maar één van jullie er blijft wonen, kan de aftrek beperkt worden.
Onze onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt meer dan 40 banken en hypotheekverstrekkers en zoeken de beste deal voor jou. Met een gratis intake gesprek kom je al achter de mogelijkheden.